ĮvairenybėsNuo šių metų Vaiko dieną minint trečiąjį gegužės penktadienį, šios šventės proga pradžiuginkite mažuosius šaldytų braškių jogurto kąsneliais. Namuose ruoštas desertas puikiai pakeis ledus, tik bus sveikatai palankesnis ir pigesnis, tikina „Rimi“. „Arbūzus ypač mėgstame valgyti šylant orams, nes jie ne tik skanūs, bet ir labai gaivinantys, suteikia sotumo jausmą, puikiai malšina troškulį. Taip yra dėl to, kad šiuos vaisius sudaro 90 proc. vandens. Žmonės, kurie skaičiuoja kalorijas, gali juos taip pat skanauti be sąžinės graužaties – 100 g jų yra mažiau nei 40 kcal. Arbūzai vertinami ir dėl taip organizmui naudingų antioksidantų“, – pranešime spaudai pasakoja „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė. „Rimi“ kviečia pusryčiams išsivirti grikių košės, paskanintos varškės grūdeliais. Braškės neabejotinai yra vienas skaniausių užkandžių, taip pat puikiai tinka desertuose, kokteiliuose, pusryčių patiekaluose. Tačiau su braškėmis galima paruošti ir sočių, skanių pagrindinių patiekalų, pranešime spaudai sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė. Naudodami tradicinius nebrangius ingredientus, braškių patiekalus galite paruošti labai paprastai ir greitai, o tuomet ir mintimis, ir skoniu grįšite į vaikystę. „Rimi“ siūlo pradžiuginti mamas jų dienos proga braškių pyragu – jis pavasariškas, gaivus, kvapnus ir tikrai pavyks net nepatyrusiems kepėjams. „Rimi“ siūlo pasigaminti šaltsriubės su agurkais – ji gaivins ir per vasaros karščius, ir tada, kai norėsis lengvai užkąsti. Minkštutėlis viduje, o iš išorės maloniai traškus – toks karbonadas yra siekiamybė ne vienam. Šis sotus patiekalas yra pigios ir greitai paruošiamos vakarienės klasika, tačiau pasinaudojus keliomis gudrybėmis visiems įprastas karbonadas gali gerokai nustebinti ir net įtikti sveiko gyvenimo būdo šalininkams. „Iki“ kulinarijos technologė pranešime spaudai Gailė Urbonavičiūtė dalijasi naudingu ir mažiau girdėtu patarimu – vietoj džiūvėsėlių panaudokite riešutus. „Lidl“ grilio meistrai siūlo išmėginti vasara kvepiantį ledų ir karamelizuotų bananų desertą. Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be kopūsto: juos tarkuojame salotoms, dedame į sriubas ir troškinius, o kartais ir nepagailime pusdienio, per kurį kopūsto lapus su įdaru vyniojame į balandėlius. Meniu paįvairinimui pabandykite nesudėtingą rytietišką kopūstų kepsnelių receptą – netruksite pagaminti, o patiekalas visai šeimai atsieis vos du eurus. „Įvairūs desertai su rabarbarais neatsiejami nuo pavasario, jie kepiniams suteikia išskirtinio skonio. Jie puikiai tinka ir su trapia, ir su mieline tešla. Juos galima naudoti keksiukams, bandelėms, pyragams, tartaletėms, blynams ruošti. O trupininis rabarbarų pyragas yra tiesiog dieviškas desertas, kuriam neatsispiria įvairios tautos, prancūzai taip pat“, – pranešime spaudai sako „Iki“ konditeris Thierry Lauvray. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |